Olen aivan ihastunut huovutukseen sen jälkeen, kun ensimmäiset lapaseni onnistuivat hämmästyttävän hyvin. Innoissani rupesin sitten neulomaan pukinkonttiin hattua uusimman Novitan ohjeella.

Sitten en enää tiedäkään mitä tapahtui. Joko lehden kuva antaa hatusta aivan väärän mielikuvan - minusta näytti siltä, että siitä piti tulla todella hattumainen, jossa on pyöreä kupu. Tai sitten minä olen lukenut ohjetta aivan päin mäntyä ja tein liikaa välikerroksia.

Niin tai näin, jo neuloessani ihmettelin että pitääkö hatun todella ennen huovutusta näyttää tältä - pituutta muistaakseni 46 cm:

myssyjamuuta001.jpg

Huovutuskokemukseni ovat kuitenkin vielä niin vähäiset, että tein (siis mielestäni!!) ohjeen mukaan. Mistä minä tiesin, jos tuo hiippa vaikka häviäisi pesukoneessa...

Muovitin jättiläistonttulakin saamieni ohjeiden mukaan huolellisesti ompelemalla kaksi muovikassa pitkin kalalankapistoin sen sisään:

myssyjamuuta002.jpg

Sitten jännittämään... Ja pesukoneesta tuli ulos tällainen mytty:

myssyjamuuta005.jpg

Koko oli kutistunut puoleen, mutta hiippa oli ja pysyi. Kiskoin myssyä kaikin voimin isommaksi, koetin muotoilla sitä ison lankakerän ja ties minkä avulla, vaan ei. Hattua ei tullut, tuli menninkäisen myssy.

myssyjamuuta006.jpg

Käsityöni ovatkin pitkään onnistuneet huolestuttavan hyvin... Eli kai tämän oli vain pakko tapahtua. :) Menninkäispipoa en anna kuitenkaan sille ihmiselle jolle aioin - hatun olisin antanut - vaan se menee aarrearkkuun odottamaan mahdollista tulevaa käyttöä...