Taas muistutus: keskiviikon murresana ratkeaa siis jälleen huomenna...

Lupailin eilen niitä käsityökuvia. Oi kuinka rentouttavaa oli alkaa tehdä ponchoja - jenkalanka ja paksut puikot takasivat työn nopean etenemisen.

Tästä lähdettiin perjantaina:

P9280008.jpg

...ja tässä oltiin sunnuntaina! Ja välillä oli autettu muutossakin. Kuva vääristää vähän värisävyjä, poncho ei ole violetti vaan siis tuota pinkinkirjavaa jenkaa.

poncho.jpg

Tuossa kuvassa hapsutus on vielä kesken, ja lopuksi jouduin purkamaan viimeisen kerroksen. Tein nimittäin ponchon 60 silmukalla (ohjeessa 50) ja lanka loppui kiusallisesti niin että 6 silmukkalenkkiä jäi ilman hapsuja... Purkamalla kerroksen sain langan riittämään. Seuraava, mohair-poncho on jo tekeillä.

Ja se kuuluisuus... Edelleenkin salomoninsolmuhuivin aloitus on vähän arvoitus - minulla pitäisi olla mallikappale tai neuvoja vieressä! Ongelmani on se, mihin solmuun kiinnitän uuden kerroksen ja miten saisin tehtyä niin löysiä solmuja että niistä ylipäänsä saisi virkkuukoukun läpi. Mutta ainakin tuo tähänastinen viritelmä muistuttaa enemmän virkkausta kuin patapataa:

PA020035.jpg

Käsialassa on vielä kummasti parantamista, mutta ehkä se kehittyy. Ja koin aitoa oppimisen iloa!

J.K. Osaako joku muuten neuvoa, miten salomon-huivi lopetetaan? Eli kun se on halutun kokoinen, päätelläänkö viimeinen silmukka vain silleen, vai "tasataanko" yläreuna esim. ketjusilmukoilla?

J. K. 2: Tähän postaukseen Tuumooksia-blogissa jätetyt kommentit löydät täältä!