Kylläpä jännitti näiden lapaskuun tuotosten kanssa! Suunnittelin nimittäin pukinkonttiin pikku perheelle setin, josta vauvantumput ovat jo melkein valmiit (hätäilin niiden huovuttamisessa eikä minulla ollut roosaa lankaa koristeluun, joten neulahuovutan jälkikäteen niihin koristeita) ja äiti- ja isälapaset neulottu.

Aikomus oli tehdä kirjoneuletta, mutta usko petti. Tein liian paljon virheitä yksinkertaisesta mallista huolimatta, ja värin vaihtuessa tuli liikaa rakoja ja löysiä silmukoita.

Niinpä neuloin molemmat lapaset yksivärisinä ja tänään kirjoin äitilapasiin tähtikuvion silmukoita jäljitellen:

kortit009.jpg

Näiden huovuttaminen jännitti, olihan mm. Hannaliinille käynyt vähän ikävästi punavalkoraidallisten Huopasten muuttuessa "karkeiksi". Pyykkikoneen lopetettua työnsä meninkin arastellen kurkistamaan, mitä oli tapahtunut.

Oli iloinen yllätys, Fritidsgarn ei pettänyt nytkään! Toki tummansininen ja valkoinen nukka olivat pikkuisen sekoittuneet, mutta värjääntymisestä ei voi puhua. (Onneksi, sillä en ollut muistanut jättää mitään tummaa pyykkiä lapasten kaveriksi, ja ne pyörivät koneessa minun vaalean beesin kesäpusakkani ja Samin kellertävän t-paidan kanssa! :) Kuvion kohdasta ei tullut edes liian paksu, kuten pelkäsin.

kortit.jpg

Tässä siis valmiit lapaset vielä kosteina (ja esteettisesti pyykkikorin kannen päällä kuvattuina, hm).

Muistaakseni yksi virhe kirjontaan tuli (jotenkin tämä perinnekuvio oli minun aivoilleni liian monimutkainen! :), en jaksanut enää purkaa ja korjata sitä ja toivon, ettei lahjan saaja tuijota tähteä liiaksi... Isälapasiin ajattelin tehdä sen Novita-lehden hirvikuvion, saa nähdä miten käy...