Ansku kyseli eilen käsityökuvien perään. Tässä niitä nyt tulee, itsepä kerjäsit... :D (Ne lukijat, joita käsityöt eivät kiinnosta, älkää pelästykö: en minä kauhean paljon näistä asioista varmaankaan tule täällä kirjoittamaan.)

En minä ihan käsi ole käytännön töissä, vaikka useimmat niistä enemmän tai vähemmän epäonnistuvatkin. Sukkia ja ponchoja olen saanut aikaan! Kärsivällisyyteni ja huolellisuuteni vain ei ole ihan niissä mitoissa joita onnistuneen käsityön tekemiseen vaadittaisiin, eikä minulla ole häävisesti myöskään ns. käsityön tajua.

Mutta vuosien mittaan lankoja on kerääntynyt pyykkikorillinen:

langat006.jpg

Ja tarvikkeitakin ihan mukavasti. Tuo kanavatyö on niitä keskeneräisiä... ks. eilinen nimiselitys! Vaaleanpunaista ja -sinistä lankaa ostin aikanaan talouskoulussa villapaitaa varten. (Älkääkä kysykö miksi ostin tuollaisia värejä!!) Tuolla ovat edelleen... Vaaleanpunaista käytin eilen siihen vauvajuttuun.

langat005.jpg

Eilinen ilta meni ensin vääntäessä salomoninsolmua, josta jäi jäljelle tämä:

langat002.jpg

Purkaessani ties-monennettako-kertaa solmusotkua en nimittäin saanut näitä enää auki ja katkaisin langan!! :D Kuva olkoon lohtuna kaikille kanssasisarille, joille käsityötunnit olivat painajaista ja jotka vasta aikuisena ovat uskaltautuneet uudelleen yrittämään jotakin itse-tekemistä.

Hylättyäni salomonin rupesin virkkaamaan sellaista normaalia silmukkahuivia jonka osaan tehdä. (Tai en minä usko että hylkäsin salomonia kokonaan... Sen verran harmittaa etten osannut, että kokeilen varmaan vielä uudestaan...)

langat003.jpg

Tänään tein lyhyemmän työpäivän ja shoppasin halpakaupassa. Aikomus on tehtailla muutama poncho joululahjaksi. Nuo uudet, ihanat, paksut ja monenkirjavat langat ovat kalliita, mutta ah! niin ihania. Ostin sekä mohairia että jenkalankaa, katson kumpi toimii kivemmin ponchossa. Jos ei julkea antaa lahjaksi niin pidän itse! :)

Myös sukkapuikkoja ja virkkuukoukkuja oli kaupassa hyvä valikoima vahvuuksien puolesta. Ja niissä hinnat kohdallaan. Hip hei!

langat007.jpg

J. K. Tähän postaukseen Tuumooksia-blogissa jätetyt kommentit löydät täältä!